U središtu interesa: Carlos Ruiz Zafón, "Grad od pare"

U Noći knjige 2021., na Svjetski dan knjige i autorskih prava, 23. travnja u 21 sat, predstavit ćemo posljednju knjigu jedinstvenog Carlosa Ruiza Zafóna Grad od pare. O knjizi će govoriti njezina prevoditeljica Ela Varošanec Krsnik, književna kritičarka Ilina Cenov i urednik Seid Serdarević.

Tribina U središtu interesa održat će se u Knjižari Fraktura (Kneza Mislava 17) uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen na 12, stoga vas molimo da se što prije prijavite na [email protected].
Razgovor ćete moći pratiti uživo na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura i na FB profilu Fraktura – najbolja literatura.

Tetralogija Groblje zaboravljenih knjiga – započeta Sjenom vjetra, nastavljena Anđelovom igrom i Zatočenikom Neba te maestralno finiširana Labirintom duhova, jedinstvena je posveta gotičkim romanima, ali još više Barceloni, gradu koji se mijenjao od kraja devetnaestog stoljeća do sredine dvadesetoga i u kojem se susreću prokleti pisci, veleindustrijalci, zatočene i hrabre djeve, ljubitelji knjiga... 
Carlos Ruiz Zafón svojim je romanima stvorio jedinstven svijet koji se s pravom naziva zafonovskim. U njemu se isprepleću uzbudljivi zapleti, ljubavne storije te obožavanje knjiga i pisanja. 
Grad od pare, posljednja knjiga koju je napisao, u jedanaest priča razotkriva tajnu karte svijeta koju su, između ostalih, docrtavali i Cervantes i Gaudí. Grad od pare ljubavno je pismo nenadmašnog majstora pripovijedanja čitateljima kojim se oprašta od svoga svemira od pare.

Knjigu Grad od pare možete kupiti ovdje.