Snima se film po romanu Josipa Mlakića

Sa snimanja filma Božji gnjev, foto: Ana Martinović


Trenutačno se snima film Božji gnjev prema hit-romanu Josipa Mlakića. Film se snima na području Korenice i Gračaca, a redatelj je Kristijan Milić. Glavnu ulogu u filmu igra Ivo Krešić, a snimatelj je Mirko Pivčević.


Josipu Mlakiću i Kristijanu Miliću ovo nije prva filmska suradnja, zajednički su radili na filmovima Živi i mrtvi i Mrtve ribe.

Božji gnjev Josipa Mlakića roman je o zločinu u ratu i pravdi koja mora biti zadovoljena.

Devet boraca u hrvatskim postrojbama u ratu u Bosni i Hercegovini poginulo je u tajnoj akciji koju nitko nije odobrio. Kod svakoga je pronađena veća količina novca, a zašto su ušli duboko u teritorij koji kontroliraju bošnjačke snage, nikome nije jasno. Ilija, brat jednoga od sudionika akcije, također vojnik, mora saznati zašto je i kako došlo do tragičnih smrti. Pronalazeći nove, razorne dokaze, pri čemu riskira vlastiti život, Ilija saznaje tajne koje nije trebao saznati te tko i zašto stoji iza sulude akcije u koju su upletene i tajne službe, ali i nepoznati glavešine iz Zagreba.

Božji gnjev roman je u kojem se isprepleću ratna drama, kriminalistička priča, potraga za istinom i traženje pravde. Josip Mlakić u svom romanu savršeno opisuje atmosferu straha i rata i potrebu da se zadovolji pravda, a nju može osigurati samo pojedinac koji se poput starozavjetnog proroka mora suočiti sa svojim i tuđim grijesima.