Sandorf u Knjižari Fraktura

Od domaće i strane beletristike do publicistke, filozofije i poezije; svaki knjigljubac će zasigurno pronaći nešto za sebe! Trinaest odabranih Sandorfovih naslova po akcijskim cijenama pronađite u Mislavovoj 17 do kraja trećeg mjeseca. 

VIDEO: Toma Serdarević

 

BELETRISTIKA i POEZIJA

Devet života gospođe AdeleNada Gašić
-10%

"Treći roman Nade Gašić, Devet života gospođe Adele (Proljeće u Zagrebu 2020.) sastoji se od deset poglavlja koja funkcioniraju kao zasebne priče ili epizode jedne serije, jedne bajke o dva zla i jednog staklenog jajeta."
Kruno Lokotar

Četiri elementaMaja Klarić
-10%

"Četiri prirodna elementa (Zemlja, Vatra, Voda, Zrak) i četiri zemlje (Iran, Brazil, Grčka, Japan) oslikavaju se u (auto)refleksivnim stihovima u zbirci poezije Četiri elementa šibenske putopjesnikinje Maje Klarić."

Dva brataMahir Guven
-10%

"U svom debitantskom romanu, za koji je 2018. dobio Prix Goncourt, Mahir Guven piše o dvojici braće, podrijetlom iz Sirije, o mladićima odraslima u pariškom predgrađu i njihovom ocu, o svijetu imigranata prve i druge generacije koji se nastoje integrirati u francusko društvo,..."

Latinoamericana; Marko Pogačar
-10%

"Putopisni rukopis Marka Pogačara Latinoamericana ili 1000 riječi španjolskog rastvara putopisne razglednice i uobičajene ušminkane prizore južnoameričkih turističkih veduta."

Nasmijati psa i sedam novih pričaOlja Savičević Ivančević
-10%

"Olja Savičević Ivančević kao da je uskrsnula jedan potonuli svijet u kojemu prostor služi kao estetiyirana kulisa, ali su zato ljudski odnosi pravi i bolno uvjerljivi."
Zoran Ferić

SladostrašćeAsja Bakić
-10%

"Asiji Bakić ne manjka neobičnih priča poput onih Georgea Saundersa, jezovite atmosfere Edgara Allana Poea i feminističkog intelekta Marge Piercy"
Publisher Weekly

Hotel ZagorjeIvana Bodrožić
-10%

"Kada se nešto važno u književnosti dogodi, kada dobra knjiga bude napisana, onda valja na čas stati, zapljeskati i propustiti velikoga pisca da prođe"
Miljenko Jergović

KomoSrđan Valjarević
-20%
Komo naslovnica

"Valjarevićev pojedinac svjestan je sudbinske činjenice vlastita odabira da život ne provodi u prividnoj idili Italije, ili neke treće, perspektivnije zemlje, već u rastrojenosti i bunilu postratne Srbije s početka 21. stoljeća, koje nijemo udara iz podteksta ovoga romana.
Tatjana Gromača

 

PUBLICISTIKA

Nitko odavde ne izlazi živ; Jerry Hopkins i Daniel Sugarman
-10%
Nitko odavde ne izlazi živ naslovnica

"Jim Morrison je bio čovjek koji nije htio ni mogao pristajati na kompromise, čovjek koji ih je odbijao, bilo u vezi sa samim sobom ili sa svojom umjetnošću. A u tome leži njegova nevinost i čistoća – njegov istodobni blagoslov i prokletstvo. Ići do kraja ili umrijeti pokušavajući. Sve ili ništa. Ekstatični rizik."

Svjetska povijest stripa: Od 1968 do danasDan Mazur i Alexander Danner
-20%
Svjetska povijest stripa naslovnica

"Svjetska povijest stripa Dana Mazura i Alexandera Dannera predstavlja kroniku stripa diljem svijeta u posljednjih pet desetljeća, uz gotovo 290 ilustracija preuzetih iz stripova, mangi, bandes dessinées, fumettija i historietas. Pred vama je djelo originalno po svom opsegu, ali i po detaljnim uvidima, kao i prva knjiga ove tematike prevedena na hrvatski jezik. Autori su se, štoviše, potrudili rasvijetliti ulogu stripa kao medija trajno ispred svog vremena. Robert Crumb i Gabrielle Bell, Jack Kirby i Hermann, Moebius, Yumiko Ōshima, Osamu Tezuka i Jiro Taniguchi samo su neki od stotinjak crtača i pisaca spomenutih u ovome djelu što ga čini jedinstvenim i nezaobilaznim štivom za sve zaljubljenike u “devetu umjetnost“."

Ima li ovdje odraslihJanis Varufakis
-20%
Ima li ovdje odraslih naslovnica

"Zar EU i MMF nisu znali što rade? Znali su točno što rade. (...) Kako znam da su znali? Jer su mi rekli."

Povijest Habsburškog carstvaPieter M. Judson
-20%
Povijest Habsburškog carstva naslovnica

"Ova knjiga govori o tome kako su se nebrojena lokalna društva diljem srednje Europe od osamnaestog stoljeća do Prvog svjetskog rata uključivala u nastojanja habsburške dinastije da izgradi jedinstvenu i ujedinjujuću carsku državu. Ona istražuje kako su carske institucije, administrativne prakse i kulturni programi pomagali, od kraja osamnaestog stoljeća do prvih desetljeća dvadesetoga, u oblikovanju lokalnog društva u svim područjima carstva."

Svoj život promijeniti morašPeter Sloterdijk
-20%
Svoj život promijeniti moraš naslovnica

"Bauk kruži zapadnim svijetom - bauk religije. Posvuda nas uvjeravaju kako se ona poslije dužeg izbivanja vratila među ljude modernog svijeta te kako bi bilo dobro ozbiljno računati s njezinom novom prisutnošću. [...] Danas se doista nešto vraća - no uobičajeni odgovor da se to opet javlja religija ne može zadovoljiti kritičko propitivanje."