Roman Hile Blum nominiran za nagradu Femina!

Autoricu Hilu Blum ovaj smo mjesec ugostili na Festivalu svjetske književnosti, a nedavno je objavljeno drugo izdanje njezina uspješnog romana Kako voljeti svoju kćer u prijevodu Andree Weiss Sadeh. Hila Blum oduševila je čitateljice i čitatelje ovom knjigom koja je u prodaji od veljače 2023. te svakim danom ima sve veći broj obožavatelja.

Roman je nominiran za francusku nagradu Prix Femina. Dodjeljuje se od 1904. u nekoliko kategorija među kojima je i ona za strani roman u kojoj je nominirana Hila Blum. Žiri ove francuske nagrade čine isključivo žene.

Autorica Hila Blum u razgovoru s urednicom romana Monikom Herceg. Autor fotografije: Anto Magzan

Hila Blum u nevjerojatno psihološki preciznom romanu Kako voljeti svoju kćer ispisuje junakinju Joelu, majku koja pokušava ne samo pronaći i vratiti kćer jedinicu nego i razumjeti pukotine u odnosu s Leom, koju je obožavala, a koje su dovele do te nepremostive daljine. S Joelom ćemo suosjećati na svakoj stranici i njezine ćemo pogreške i osobne poraze i sami duboko razumjeti suočavajući se s najvećim od svih strahova – da nismo voljeni i prihvaćeni od onih koji su središte naših svjetova.

Kupi knjigu