Razotkrivanje: Zoran Predin

ponedjeljak, 6. 9., 19 sati, Hrvatski glazbeni zavod
vodi Boris Dežulović

Sve ono zbog čega smo voljeli Zorana Predina kao kantautora prisutno je u njegovoj prozi. U zbirci priča Glavom kroz zid i u friško objavljenom romanu Mongolske pjege ovaj šarmer s pokrićem, duhoviti trubadur i melankolični cinik pokazuje da ga se neće pamtiti samo kao autora nekih bezvremenskih pjesama (kao da je to malo!) nego i kao pisca sposobnog s nekoliko rečenica uzdrmati čitateljev svemir. Čak i kad se od toga pokušava odmaknuti, Predin je romantičan, a erotika i ironija zaštitni su znakovi njegovog pisanja s tim da nikada ne prelazi granicu koja bi ga odvela u banalno ili površno. S jednim od prvoboraca novovalne scene nekadašnje države, frontmanom legendarnog Lačnog Franza i spisateljem od formata razgovara prekaljeni novinarski vuk, autor čitan i cijenjen na čitavom Balkanu i šire, mag pisane riječi Boris Dežulović.
 

INFORMACIJE:

Za ulazak na programe obavezna je COVID potvrda, potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).

Ulaznica vrijedi kao vaučer u vrijednosti 20 kn za jednokratnu kupovinu u festivalskoj knjižari za vrijeme Festivala (Hrvatski glazbeni zavod) i u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17) do 30.9.2021.