Razotkrivanje: Svetlana Aleksijevič

srijeda, 8. 9., 21 sat, Hrvatski glazbeni zavod
vodi Miljenko Jergović
glazbeni intermezzo Vesna Vaško 

Bez sumnje jedna od najvažnijih živućih intelektualki i spisateljica, Svetlana Aleksijevič ne samo da je svojim knjigama i javnim angažmanom odavno zaslužila dodijeljenu joj Nobelovu nagradu za književnost. Njezina knjiga Rat nema žensko lice, objavljena nakon nekoliko godina čekanja zbog cenzure u osvit Perestrojke, govori glasovima mnogih žena koje su u tom ratu kao i cijeli SSSR, a ponajviše Bjelorusija i Ukrajina i sve one zemlje koje čine, kako ih Timothy Snyder naziva, krvava prostranstva dale nemjerljiv doprinos u pobjedi nad fašizmom, ali najdojmljiviji je način na koji Svetlana Aleksijevič gradi svoje knjige, kako stvara svijet koji nam je poznat a ipak dalek. Slično strukturirane i jednako dojmljive su i njezine knjige Dječak od cinka, Černobilska molitva i Rabljeno doba. S autoricom će o književnosti, Bjelorusiji i drugim temama razgovarati jedan od najvažnijih suvremenih hrvatskih pisaca Miljenko Jergović, a prije i tijekom razgovora kao posebna gošća na harmonici će nastupati češka glazbenica porijeklom iz Siska Vesna Vaško, znana pod svojim imenom Vesna Cáceres

INFORMACIJE:

Za ulazak na programe obavezna je COVID potvrda, potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).

Ulaznica vrijedi kao vaučer u vrijednosti 20 kn za jednokratnu kupovinu u festivalskoj knjižari za vrijeme Festivala (Hrvatski glazbeni zavod) i u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17) do 30.9.2021.