Razotkrivanje: Svetislav Basara

subota, 11. 9., 19 sati, Hrvatski glazbeni zavod
vodi Boris Rašeta

Roman Andrićeva lestvica užasa zasebna je krošnja izrasla iz uporne i dosljedno provođene ideje teksta kao dijaloške igre s dramaturškim akrobacijama na historijskoj pozadini. U ovoj se novoj fabuli, iz niza romansiranih rastvaranja utrobe društva započetih u Basarinu romanu Mein Kampf, stanoviti Kaloperović, i sam pisac, zaputi iz Beograda u Zagreb na promociju svoje knjige, ali se usput zadrži kod prijatelja, čitatelju toga pripovjednog niza također poznatog Stojkovića, da bi se u priči otvorio sav ambis kulture laži na kojoj počiva i mit o prestižu simboliziran u liku književnog nobelovca. Nitko u srpskoj književnosti i okolici nije mitove doveo u pitanje tako okrutno kao Svetislav Basara, a posebno ne na takvoj literarnoj razini. S autorom razgovara publicist, novinar te televizijski i književni kritičar Boris Rašeta.

INFORMACIJE:

Za ulazak na programe obavezna je COVID potvrda, potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).

Ulaznica vrijedi kao vaučer u vrijednosti 20 kn za jednokratnu kupovinu u festivalskoj knjižari za vrijeme Festivala (Hrvatski glazbeni zavod) i u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17) do 30.9.2021.