Razotkrivanje: Javier Cercas

subota, 11. 9., 21 sat, Hrvatski glazbeni zavod
razgovor vodi Tomislav Brlek

Nije iznenađenje što je Javier Cercas u izvedbi maestralan, niti što je za roman Terra Alta dobio prestižnu nagradu Planeta. Nije neobično ni to što se u Terra Alti dodiruju i briljantno prepliću sadašnjost i prošlost – od referenduma za neovisnost Katalonije i terorističkih napada u Barceloni do Španjolskog građanskog rata. Jedino pravo iznenađenje jest to što se jedan od najznačajnijih španjolskih autora današnjice, poznat po ozbiljnim, studioznim, na povijesnim dokumentima često utemeljenim romanima, odlučio napisati gotovo-pa-klasičan krimić. O tome što ga je privuklo žanru i kako krimić izgleda kada ga piše Javier Cercas, s autorom razgovara Tomislav Brlek.

INFORMACIJE:

Za ulazak na programe obavezna je COVID potvrda, potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).

Ulaznica vrijedi kao vaučer u vrijednosti 20 kn za jednokratnu kupovinu u festivalskoj knjižari za vrijeme Festivala (Hrvatski glazbeni zavod) i u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17) do 30.9.2021.