Razotkrivanje: Dubravko Ivaniš

petak, 10. 9., 21 sat, Hrvatski glazbeni zavod
vodi Andrija Škare

Umjesto životnog intervjua. I tako bi mogao glasiti podnaslov knjige 45 kojom je Dubravko Ivaniš, nekad poznatiji kao Ripper, stupio na književnu scenu. A mogao bi glasiti i Priče o pjesmama, velikoj kadi i cipelama. I to bi bilo sasvim točno iako ne i dovoljno. Jer, osim navedenog, među ovim koricama ima još more tema, originalnih zapažanja, autentičnih razmišljanja o 45 pitanja koja su autoru postavili obožavatelji benda, a koja plešu na tankoj crti između osobnog, filozofskog i čisto umjetničkog. O tome što ga je nagnalo da tekstove piše a da im odmah ne zamišlja glazbenu pratnju, o procesu nastanka pjesme (i priče), ali i o velikoj kadi i cipelama s alfom i omegom Pipsa razgovara urednik knjige i fan benda Andrija Škare.

INFORMACIJE:

Za ulazak na programe obavezna je COVID potvrda, potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).

Ulaznica vrijedi kao vaučer u vrijednosti 20 kn za jednokratnu kupovinu u festivalskoj knjižari za vrijeme Festivala (Hrvatski glazbeni zavod) i u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17) do 30.9.2021.