Razotkrivanje: Dragan Velikić

utorak, 7. 9., 19 sati, Hrvatski glazbeni zavod
vodi Vlaho Bogišić

Objavljen prvi put prijelomne devedeset i prve, Astragan Dragana Velikića čita se u novom ruhu kao priručnik za epohu, intuitivno i dokumentarno štivo koje se širi u paralelne i parodijske svjetove. Tragajući za vlastitim dvojnicima, Velikićev junak Marko Delić, i sam pisac in spe, zapravo gubi identitet i adrese kao uporišta, da bi njegovo lutanje sve dalje kroz vrijeme dalo prostoru karakter univerzalnog ambijenta, od Beograda do jadranskih, ruskih i inih pribježišta. Astraganov svijet špijunaže, politike i povijesti ponajprije je raster uzbudljive, nenametljive i tečne naracije pisca koji se životom kao ni jezikom ne poigrava i u čijem, sada već sazrelom iskustvu, rane energije dobivaju kompleksno očitanje. S autorom razgovara enciklopedist i pisac Vlaho Bogišić.

INFORMACIJE:

Za ulazak na programe obavezna je COVID potvrda, potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).

Ulaznica vrijedi kao vaučer u vrijednosti 20 kn za jednokratnu kupovinu u festivalskoj knjižari za vrijeme Festivala (Hrvatski glazbeni zavod) i u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17) do 30.9.2021.