"Rat je svugdje isti" jedna od najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga!

Natječaj Hrvatska lijepa knjiga za 2022. godinu, raspisan na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst, odabrao je najljepše oblikovane hrvatske knjige koje će biti predstavljene na izložbi Best Book Design from all over the World koja će se održati za vrijeme trajanja Sajma knjiga u Leipzigu te na izložbi Book Art International organiziranoj u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu.

Ponosni smo što se među osamnaest odabranih knjiga nalazi i Frakturin naslov, izvrsna zbirka eseja Slavenke Drakulić Rat je svugdje isti, za čiji je dizajn naslovnice zaslužan naš poznati grafički dizajner i ilustrator Mirko Ilić, a za grafičko oblikovanje grafička urednica Maja Glušić

Ocjenjivački sud činili su akademski slikar – grafičar i akademski snimatelj Luka Gusić, akademski slikar – grafičar Danijel Srdarev i izv. prof. dr. sc. Nives Tomašević s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, a odabrani naslovi, nakon Sajma u Frankfurtu, postat će dio fonda German Museum of Books and Writing u Leipzigu, koji je dio Njemačke nacionalne knjižnice (Die Deutsche Bibliothek).

Čestitamo svim dobitnicama i dobitnicima!

"Rat je svugdje isti", naslovnica; izvor: Fraktura