Projekt Growing Together nominiran za nagradu SozialMarie!

Projekt Growing Together, koji je osmislila nakladnička kuća Fraktura s ciljem održivijeg, inkluzivnijeg i samosvjesnijeg europskog društva, nominiran je za SozialMarie, nagradu za društvenu inovaciju!

Riječ je o nagradi koju dodjeljuje Unruhe PrivatstiftungPrivatna zaklada Unruhe ("Nemir") projektima iz Srednje Europe koji se mogu označiti kao društveno inovativni, odnosno koji prepoznaju i nude rješenja za aktualne probleme suvremenog društva. Osim inovativnosti SozialMarie podupire projekte sljedećih kvaliteta:

  • uključivosti različitih društvenih skupina
  • učinkovitosti / djelotvornosti
  • mogućnosti prijenosa ostvarenih rješenja na druge sektore i regije.
Projekt Growing Together nominiran je za Nagradu SozialMarie!

Nagrada SozialMarie dodjeljuje se od 2005. godine, a od samih početaka uživa međunarodni ugled jer se prijavljuju projekti iz Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. Među dobitnicima su prethodnih godina bili i Red Flags Slovakia.Digital iz Slovačke – zajednica IT stručnjaka koja upozorava na problem potrošnje novca poreznih obveznika; Labour dispute and care iz Austrije – inicijativa migranata u polju cjelodnevne njege i skrbi, i MADE IN: Crafts and Design Narratives – zajednička platforma dizajnera, obrtnika, istraživača i kustosa iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Srbije koji nastoje unaprijediti zanatsku proizvodnju.

Od sveukupno dvjesto osamdeset osam prijavljenih projekata nominirana su trideset četiri, dok su iz Hrvatske, uz Growing Together, nominirana još samo dva projekta. Važno je spomenuti i da je projekt Growing Together jedan od dva nominirana projekta u području kulture.

Projekt Growing Together nominiran je za Nagradu SozialMarie!

Podsjetimo, nakladnička kuća Fraktura u sklopu projekta Growing Together prevest će, objaviti i distribuirati dvadeset šest knjiga, obogatiti vegetaciju Republike Hrvatske sadnjom 10.000 stabala, organizirati radionice za poticanje čitanja za ranjive skupine te provesti niz promotivnih aktivnosti. Osam sjajnih naslova već je objavljeno u sklopu projekta, o čemu smo nedavno pisali.

Projekt Growing Together nominiran je za Nagradu SozialMarie!

Osim novčanih nagrada koje se dodjeljuju dobitnicima, jedan od nominiranih projekata osvojit će Nagradu publike – financijska sredstva namijenjena u obrazovne svrhe. Glasanje za Nagradu publike trajat će od 12. do 18. travnja, pa svakako pratite web-stranice nagrade SozialMarie i nakladničke kuće Fraktura!

Svečana dodjela nagrada održat će se 1. svibnja u Beču u Kazalištu Akzent (Theater Akzent)!

Iščekujemo s nestrpljenjem!