Projekt Growing Together dobitnik nagrade SozialMarie 2023!

Na naslovnoj fotografiji: dobitnici nagrade SozialMarie 2023 (izvor: SozialMarie)

Projekt Growing Together, koji je osmislila nakladnička kuća Fraktura s ciljem održivijeg, inkluzivnijeg i samosvjesnijeg europskog društva, jedan je od dobitnika nagrade SozialMarie za društvenu inovaciju!

Growing Together nalazi se među petnaest nagrađenih projekata, a u obrazloženju nagrade žiri navodi sljedeće: Projekt Growing Together usuđuje se postaviti nekoliko ciljeva. Njegova je svrha poticanje političkog i društvenog angažmana, doprinos obnovi šuma te (kao komercijalni nakladnik) promicanje kulture čitanja. Složena ideja projekta provodi se kroz dobro uspostavljen odnos partnerskih organizacija na ekološki održiv način. Growing Together je hrabar poduhvat koji nudi nove pristupe promicanju društvene inkluzije i ekološke svijesti. 

SozialMarie: nagrađeni projekt Growing Together; izvor: Fraktura
Statua nagrade SozialMarie 2023; izvor: web-stanica nagrade SozialMarie

Svečana dodjela nagrada održana je u Theateru Akzent u Beču 1. svibnja, a prve tri nagrade dobili su projekti Long Ladder – Approach for Local Governments iz Mađarske, Kto Vlastní Slovensko? – Who Owns Slovakia? Iz Slovačke i Community Roma Doula Service iz Mađarske.

Nagrada SozialMarie dodjeljuje se od 2005., a od samih početaka uživa međunarodni ugled jer se prijavljuju projekti iz Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. Od sveukupno dvjesto osamdeset osam prijavljenih projekata nominirana su trideset četiri, dok su iz Hrvatske, uz Growing Together, bila nominirana još samo dva projekta. Važno je spomenuti i da je projekt Growing Together jedan od dva nominirana projekta u području kulture.

Dodjela nagrade SozialMarie 2023; izvor: Fraktura

Podsjetimo, nakladnička kuća Fraktura u sklopu projekta Growing Together prevest će, objaviti i distribuirati dvadeset šest knjiga, obogatiti vegetaciju Republike Hrvatske sadnjom 10.000 stabala, organizirati radionice za poticanje čitanja za ranjive skupine te provesti niz promotivnih aktivnosti.

Projekt Growing Together; izvor: Fraktura

Knjige dosad objavljene u sklopu projekta Growing Together pronađite na linku!

Čestitke dobitnicima!