Profil u Knjižari Fraktura

U Knjižari Fraktura svaki mjesec biramo nakladnika mjeseca. Do kraja veljače odabrane Profilove naslove po sniženim cijenama pronađite u Mislavovoj 17 i izaberite kvalitetno štivo po svom ukusu.
 

MUSIC: bensound.com

 

BELETRISTIKA

Djevojka, žena, drugo; Bernardine Evaristo
- 10%
Evaristo

"Ambiciozna, tečna i sveobuhvatna nekonvencionalna priča koja će vas protresti i nadahnuti. Izuzetan roman koji ujedinjuje poeziju, povijest društva, ženske glasove i još mnogo toga."
Stylist

Lažljivi život odraslih; Elena Ferrante
- 10%
Ferrante

"U priči u kojoj se istine neprestano otkrivaju i opovrgavaju, a likovi u podjednakoj mjeri bude ljubav i mržnju, glas Elene Ferrante istodobno smiruje, uznemirava, hipnotizira."
La Stampa

Olive Kitteridge; Elizabeth Strout
- 15%
Olive Kitteridge

"Tijekom čitanja Olive Kitteridge počesto ćete morati zastati kako biste mogli procesuirati snagu i tugu onoga što ste pročitali... Prekrasna knjiga "
The Boston Globe

Olive, iznova; Elizabeth Strout
- 15%
Olive, iznova

"Olive je sjajno stvoren lik i zato što je, kad su nedostaci i mane u pitanju, jednako okrutno iskrena prema sebi kao i prema drugima... Po stranicama ovog dirljivog romana prostrla se velika, strašna zbrka koja se naziva život. Elizabeth Strout možda nema odgovore na pitanja koja on postavlja, ali ga se i ne boji."
The Wall Street Journal

Kirka; Madeline Miller
- 10%
Kirka

"Ova odvažna, subverzivna verzija priče o mitskoj božici uspijeva istodobno biti epska i intimna i preobraziti najozloglašeniji ženski lik iz Odiseje u vjerodostojnu junakinju."
The New York Times

Nešto crveno pokraj ceste; Anne Tyler
- 10%
Nešto crveno pokraj ceste

"Nešto crveno pokraj ceste Anne Tyler sjajan je, iznimno hvaljen roman o pogrešnim pretpostavkama, drugim šansama i snazi veza koje ostvarujemo jedni s drugima."

Prometejev sin; Jurica Pavičić
- 10%
Prometejev sin

"Prometejev sin Jurice Pavičića sjajan je roman u kojem splitski pisac i novinar istražuje na koje sve načine prošlost određuje našu sadašnjost, što točno znači oprost i zaborav i jesu li oni u stvarnosti doista mogući."

PUBLICISTIKA
 

Kapital i ideologija; Thomas Piketty
- 20%
Piketty

"U novoj knjizi Piketty potiče čitatelja da potpuno drukčije procjenjuje politiku, ideologiju i povijest. Razotkriva ideje koje su potaknule društvene nejednakosti u prošlom tisućljeću, kao i ispraznost desničarske, pa i ljevičarske politike, koje upropaštavaju današnje društvo, te predlaže kako bi trebalo strukturirati novi model."

Kim Jong Un; Anna Field
- 15%
Kim Jong Un

"Inteligentna, pronicljiva, ponekad komična, ali i zabrinjavajuća knjiga: Anna Field napisala je živ, neodoljiv i iznad svega poučan portret obitelji zlikovaca koji vladaju najpovučenijom državom na svijetu."
David Petraeus

Diana Budisavljević; Nataša Mataušić
- 20%
Diana Budisavljević

"Ova knjiga do detalja otkriva tko je ona bila, što je napravila, što o njoj govore njeni suradnici, koliko su joj zahvalna djeca koju je spasila i zašto je osuđena na prokletstvo zaborava. I tko je za to odgovoran. Govori i o tome kako je napokon otkrivena istina o njoj i njenom velikom djelu. "