Predstavljanje "Vjeverovatnih dana jedne nevjerice" Lane Juranić

Protekla godina donijela nam je mnogo trauma: potresi, pandemija, nesigurnost, strah za sebe i bližnje. Prilagodba na novo normalno, koje nam se ne čini ni najmanje normalnim, kod svakoga je išla različito, a umjetnica Lana Juranić svoj lijek je našla u izradi slikovnice. Vjeverovatni dani jedne nevjerice slikovnica je za odrasle i prva knjiga Lane Juranić, koju je sama i ilustrirala bogatim crtežima, ponekad duhovitim, ponekad dirljivim, a ponekad zastrašujuće ljudskim, koji nam mame osmijeh na lice i u kojima prepoznajemo vlastite strahove.

U srijedu 31. ožujka 2021. u 20 sati o slikovnici za odrasle Vjeverovatni dani jedne nevjerice (Sandorf, 2021.) uz autoricu Lanu Juranić govorit će psihoterapeutkinja Mirta Vranko i urednik i izdavač Ivan Sršen.

Predstavljanje knjige u Knjižari Fraktura održat će se uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen na 12, stoga vas molimo da se što prije prijavite na [email protected]
Razgovor ćete moći pratiti uživo i na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura i na FB profilu Fraktura – najbolja literatura.

Vjeverovatni dani jedne nevjerice je slikovnica za odrasle (i one malo manje odrasle) koja na surovo iskren, a opet topao način progovara o suočavanju s bespomoćnošću, nepredvidivosti, gubitkom i samoćom. Snaga koja je skrivena u svima nama opisana je, metaforički, kroz priču jedne vjeverice. Autorica nas vodi na put suočavanja s kaosom i s raznovrsnim osjećajima (od bespomoćnosti, ljutnje, tuge, osamljenosti, straha…). Taj put uključuje pronalaženje strategija, koje koristimo kada živimo kaos i pokušavamo kontrolirati bar ponešto, kao i njegovanje nježnosti prema sebi i pronalazak snage, koja se skriva u svima nama.