Predstava: Simone, fragmenti

utorak, 7. 9., 21 sat, Hrvatski glazbeni zavod
Režija: Snježana Banović 
Glumi: Alma Prica 
Glazba: Matija Dedić

Povodom trideset i pete obljetnica smrti jedne od najvažnijih filozofkinja, feministkinja, političkih aktivistica i spisateljica dvadesetoga stoljeća, Simone de Beauvoir (1908.–1986.), te povodom obilježavanja stote obljetnice djelovanja Francuskog instituta u Hrvatskoj, Festival svjetske književnosti producira svoju drugu kazališnu predstavu Simone, fragmenti. Predstava se temelji na fragmentima djela Drugi spol, Uspomene dobro odgojene djevojke i Snaga stvari koje su izabrali filozofi Ivana Skuhal Karasman i Luka Boršić te Snježana Banović, koja ujedno potpisuje režiju i dramaturgiju. Samu Simone de Beauvoir igrat će prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Alma Prica, a s njom će na pozornici Hrvatskog glazbenog zavoda u dijalogu biti najbolji hrvatski jazz-pijanist i kompozitor Matija Dedić.

U šezdesetak minuta dijaloga između riječi i glazbe publika će imati priliku doživjeti neke od najvažnijih iskustava Simone de Beauvoir, čuti neke od njezinih briljantnih misli, te se suočiti s pitanjem o važnosti filozofije i feminizma i danas jednako kao i kroz cijelo dvadeseto stoljeće.

INFORMACIJE:

Za ulazak na programe obavezna je COVID potvrda, potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).

Ulaznica vrijedi kao vaučer u vrijednosti 20 kn za jednokratnu kupovinu u festivalskoj knjižari za vrijeme Festivala (Hrvatski glazbeni zavod) i u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17) do 30.9.2021.