Otvaranje Festivala svjetske književnosti

nedjelja, 5. 9., 20 sati, HRT – HTV3: Sunčana strana Prisavlja
Gosti: Zoran Predin, Manuel Vilas, Dragan Velikić, Seid Serdarević, Alma Prica, Matija Dedić
moderira Karolina Lisak Vidović 

Kao i prošle godine i ove svečanost otvaranja Devetog Festivala svjetske književnosti odigrat će se na pozornici Sunčane strane Prisavlja uz izravan televizijski prijenos na Trećem programu Hrvatske televizije. Slavni slovenski kantautor, Zoran Predin, govorit će o svojem prvom iznimno uspješnom romanu Mongolske pjege u kojem propituje pitanje identiteta, nacionalizma, ljubavi...

Dragan Velikić, jedan od najcjenjenijih suvremenih srpskih pisaca, govorit će pak o svojem odnosu prema gradovima i hotelima, o svojim romanima u kojima se isprepliće stvarno i imaginativno. A jedan od najvažnijih suvremenih španjolskih pisaca, Manuel Vilas, govorit će nam o pitanjima autofikcije, o otvaranjima i izlaganjima vlastite i prošlosti svoje obitelji, o bolnim temama koje svatko od nas ima i krije.

Ove godine trideset i peta je obljetnica smrti slavne francuske filozofkinje Simone de Beauvoir. Po njezinom životu ovogodišnji će Festival izvesti predstavu u kojoj će jedinstvenu intelektualku glumiti Alma Prica, a s njom će u dijalogu kroz glazbu biti Matija Dedić. Jedan dio predstave izvest će i na otvaranju.

Cijeli program festivala pogledajte ovdje.