Olja Savičević Ivančević dobitnica Nagrade Grada Zagreba!

Na naslovnoj fotografiji: Olja Savičević Ivančević (autor: Nikola Kuprešanin); naslovnica romana (izvor: Fraktura)

Dodijeljene su Nagrade Grada Zagreba, a među dobitnicima je i sjajna pjesnikinja i prozaistica, Frakturina autorica Olja Savičević Ivančević!

Književnica je nagradu dobila za roman Ljeta s Marijom o kojem je urednik Seid Serdarević napisao sljedeće: 

Sve supruge, majke, djevojke, kćeri, bake, unuke, sve žene predaka i sadašnjosti u moćnome romanu Ljeta s Marijom postaju ne samo Marije jedne konkretne obitelji već i obitelji općenito. Olja Savičević Ivančević ispisala je suptilnu posvetu i snažan krik žena, sustavno prešućivanih i zanemarivanih, koje su bolji dio naših porodica i života. Ljeta s Marijom nezaboravno su štivo i rodoslovno stablo svake familije naših krajeva, ono stablo koje živi i opstaje u svakom vremenu i nevremenu.

Nagrada Grada Zagreba, kako stoji na web-stranici, dodjeljuje se građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada Zagreba, radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života u Gradu Zagrebu. 

Popis dobitnica i dobitnika provjerite na stranici.

Čestitamo Olji, kao i ostalim dobitnicama i dobitnicima nagrade!

"Ljeta s Marijom", naslovnica; izvor: Fraktura