NE PROPUSTITE! Braco Dimitrijević: „Louvre je moj atelje, ulica moj muzej“

Louvre je moj atelje, ulica moj muzej, naslovnica; izvor: Fraktura

Ne propustite autobiografiju i gostovanje jednog od najvažnijih suvremenih svjetskih umjetnika Brace Dimitrijevića, Louvre je moj atelje, ulica moj muzej!

Autobiografija Brace Dimitrijevića Louvre je moj atelje, ulica moj muzej u izdanju nakladničke kuće Fraktura nevjerojatno je umjetničko i životno putovanje jednog od najvažnijih suvremenih svjetskih umjetnika u kojemu ćete uživati na više od tisuću stranica, uz tristo ilustracija, a knjigu u pretprodaji možete pronaći uz popust od 20% do 19. lipnja!

Pročitajte prvi ulomak iz sjajne autobiografije Brace Dimitrijevića Louvre je moj atelje, ulica moj muzej!

"Louvre je moj atelje, ulica moj muzej", naslovnica; izvor: Fraktura

O knjizi: 

Naslov autobiografije Louvre je moj atelje, ulica moj muzej – sažeto, precizno i točno opisuje umjetnički rad Brace Dimitrijevića, jednoga od najvažnijih suvremenih svjetskih umjetnika. Od svoje prve izložbe koju je imao kao desetogodišnjak u rodnom Sarajevu do svih najvećih svjetskih muzeja i galerija Braco Dimitrijević beskompromisno otvara nove poglede na umjetnost, uvijek se oslanjajući na tradiciju koju iščitava drugačije, neopterećen predrasudama, a svojim djelima osvaja srca milijuna. Autobiografija Brace Dimitrijevića nevjerojatno je umjetničko i životno putovanje na pet kontinenata na koje je autor krenuo noseći sa sobom dijelove svojih zavičaja, Sarajeva i Dubrovnika, nasljeđa svoga oca, jednog od najvažnijih jugoslavenskih avangardnih umjetnika Voje Dimitrijevića i svoje majke, izvanredne Jelene Dimitrijević. Poput najuzbudljivijeg romana autobiografija Brace Dimitrijevića Louvre je moj atelje, ulica moj muzej pokazuje da su strast, talent, upornost, neposustajanje pred naizgled nepremostivim preprekama oni elementi koji su potrebni da svijet razumije i prihvati drugačije, a da je umjetnički jezik univerzalan i razumljiv svima, od okrunjenih glava do životinja u zoološkom vrtu.

Braco u ateljeu na Saint Martin’su radi na spomeniku slučajnom prolazniku ; izvor: "Louvre je moj atelje, ulica moj muzej" / privatna arhiva

Sjajnu autobiografiju Brace Dimitrijevića Louvre je moj atelje, ulica moj muzej predstavit ćemo na tribini RazotkrivanjeLaubi - KUĆI ZA LJUDE I UMJETNOST 19. lipnja u 20 sati!

Uz autora, o knjizi će govoriti književnik, novinar i kolumnist Miljenko Jergović i Frakturin glavni urednik Seid Serdarević

Pridružite se!