Nagrada BOOKtiga za Marinu Vujčić

Ovogodišnja Nagrada BOOKtiga pripast će književnici Marini Vujčić za njezin roman Pedeset cigareta za Elenu, najčitaniju knjigu u narodnim knjižnicama Istarske županije.

Nagrada BOOKtiga umrežava sve gradske knjižnice Istarske županije; dobitniku/ici uručuje se priznanje – primjerak najčitanije knjige u narodnim knjižnicama Istarske županije u koji svi njezini čitatelji mogu upisati svoje dojmove.

Dosadašnji su dobitnici Nagrade BOOktiga Igor Mandić, Hrvoje Hitrec, Mirjana Krizmanić, Ante Tomić, Slavenka Drakulić, Drago Pilsel, Ivica Prtenjača, Mani Gotovac i Kristian Novak. 

Autoru odnosno autorici najčitanije knjige u narodnim knjižnicama Istarske županije dodjeljuje se rabljena knjiga ispisana osvrtima samih čitatelja i na taj način zatvara se krug autor – čitatelj – autor.

Primjerak nagrađenog romana Pedeset cigareta za Elenu krenuo je na putovanje po Istri do svojih čitatelja, a prvi će u njega upisati svoje dojmove građani Umaga. To mogu učiniti u Gradskoj knjižnici Umag od 11. do 13. veljače. Slijede čitatelji knjižnice u Bujama, koji će moći svoje dojmove upisivati od 15. do 18. veljače. U Gradskoj knjižnici Novigrad knjiga će se nalaziti od 22. do 25. veljače, a u buzetskoj knjižnici od 1. do 4. ožujka. Pazinjani u svojoj knjižnici knjigu mogu potražiti od 8. do 11. ožujka, a Labinjani od 15. do 18. ožujka. U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula čitatelji će dojmove moći upisivati od 22. ožujka do 6. travnja, a u Rovinju od 8. do 13. travnja. U Gradsku knjižnicu Poreč knjiga stiže 14. travnja, a u nju će svoje dojmove čitatelji moći upisati sve do same dodjele Nagrade.

Osim prigodnog priznanja, sedmodnevnog boravka u Kući za pisce / Hiži od besid u Pazinu, autorica najčitanije knjige dobiva i novčanu nagradu. Svečana dodjela Nagrade, pod pokroviteljstvom Istarske županije – Regione Istriana, i uz potporu Ministarstva kulture i medija, održat će se u porečkoj knjižnici na Dan hrvatske knjige, 22. travnja 2021. u 19 sati.

Knjigu Pedeset cigareta za Elenu možete kupiti ovdje.