Maraton čitanja - proslava Dana Europe!

Na naslovnoj fotografiji: Obiteljski rječnik, naslovnica (izvor: Fraktura); Seid Serdarević (autor: Anto Magzan)

Veliki praznik starog kontinenta, Dan Europe, obilježava se 9. svibnja, a tom prigodom na Europskom trgu u Zagrebu održat će se Maraton čitanja!

Sjajna manifestacija odvija se u organizaciji Veleposlanstva Republike Slovenije, Mađarskog kulturnog centra, Instituta Liszt i Gradske knjižnice u Karlovcu s ciljem promicanja čitanja i univerzalnih europskih vrijednosti. Prostori Mađarskog instituta poslužit će kao književni kutak u kojemu će sudionici, među kojima su veleposlanici i poznate ličnosti, 60 minuta čitati svoju omiljenu knjigu u izlogu. Budući da će čitatelji biti osvijetljeni i tako vidljivi prolaznicima, riječ je o svojevrsnim živim instalacijama, odnosno malom književnom performansu. Također, kroz dan će se izmijeniti 24 sudionika, odnosno 24 sjajne knjige.

Veseli nas što će jedan od čitatelja biti i Frakturin glavni urednik Seid Serdarević, i to u terminu 11 – 12 sati, a čitat će sjajan novi naslov nakladničke kuće Bodoni -  Obiteljski rječnik Natalije Ginzburg (prijevod Ana Badurina)!

Slavimo Dan Europe, slavimo čitanje!