Magdalena Blažević i Miljenko Jergović u finalu Frica!

Na naslovnoj fotografiji: Magdalena Blažević (autorica: Marijana Baškarad) i Miljenko Jergović (autor: Ivan Posavac); izvor: Fraktura

Poznate su finalistice odnosno finalisti Književne nagrade Fric za najbolju knjigu fikcijske proze, a među njima su i Frakturini autori – Magdalena Blažević s romanom U kasno ljeto (Fraktura, 2022.) i Miljenko Jergović sa zbirkom priča Trojica za Kartal (Bodoni, 2022.).

Jagna Pogačnik, Predsjednica žirija Nagrade, Ivan Buča, glavni urednik 24sata i Emir Imamović Pirke, moderator, finaliste su proglasili na ovogodišnjem Sajmu knjige u Puli, a osim Frakturinih autora to su i Martina Vidaić s romanom Stjenice (Ljevak), Namik Kabil s romanom Yesterday (Buybook), Đorđe Matić s romanom Niotkuda s ljubavlju (Ljevak) i Dalibor Šimpraga s romanom Izvještaj o generaciji (Durieux).

Podsjetimo, Nagradu Fric organizira tjednik Express, a sponzorira Barcaffe. Osim skulpture žiroskopa u ruke pobjednika odlazi 75.000 kn – nagrada je to koju je prošle godine osvojio Damir Uzunović s romanom Ja sam (Buybook, 2021). Ove godine na natječaj je pristiglo 59 rukopisa, a ime pobjednika saznat ćemo u siječnju!

Čestitke finalisticama i finalistima!