Kratko iz knjižare

1. Igra sjena; Joseph O'Connor

Konac je 19. stoljeća. Kazalište Licej na svojim daskama nudi najveća onodobna dramska postignuća, no zvan njega odvija se mračna i neizvjesna potjera u kojoj pisci, ubojice i glumci plešu sa sjenama po ulicama viktorijanskog Londona. Atmosfera ja zgusnuta, prašnjava i gotovo opipljiva, dijalozi pršte životnošću, a vrijedna zrnca književne povijesti utkana su u svaku stranicu. Mudar i čaroban roman koji se ne propušta.

Kristina

Kupi knjigu!

2. Časovito; Claudio Magris

U vremenu obilježenom brzinom, pretjeranom količinom informacija i raspršene pažnje, rijetki su oni koji znaju zastati u trenutku i zamijetiti detalje. Claudio Magris svojom jednostavnošću i pristupačnošću jezika i stila promišlja o svakodnevnim prolaznim situacijama pa tako malenost ili nevažnost iznenada sagledavamo u novom svjetlu. Autor čitatelju pokazuje da promjena perspektive i uranjanje u sadašnjost ponekad dovode do toga da običan novinski članak ili dan proveden na plaži postanu, na neki neobičan način, važni za trenutna politička previranja, osobnu sudbinu ili povijest neke ideje.

Tea

Kupi knjigu!

3. Ordesa, Manuel Vilas 

Ordesa je roman koji morate pročitati i o kojem ćete nakon pročitanog svima pričati: onako dječje i iskreno od srca, ni sami ne znajući što biste točno rekli i jeste li odabrali dovoljno dobar epitet za ovu izvanrednu knjigu. Vilas je ispisao priču o boli iz koje izvire ona najiskrenija nježnost kakvu poznaje svatko tko se s boli nosio u  svome životu. Na više mjesta zapitat ćete se piše li on priču o vašem životu. Njegovi su likovi vaši susjedi, poznanici, roditelji, vi sami... Obični ljudi koji su živjeli, trudili se, griješili, voljeli. Kao i na kraju svakog tunela i na kraju ove knjige dolazi svjetlo. Toplo i nježno, baš kao što je i ona sama. 

Helena

Kupi knjigu!

4. Noć na zemlji; Dorta Jagić

Knjiga kratkih priča i osobnih zapisa, promišljanja i doživljaja koji otkrivaju svu osebujnost noći - s jedne strane njezinu privlačnu mističnost, snovitost, meditativnost i uzvišenost, a s druge ćudljivost, nepredvidljivost, gorčinu i jezu.  Dorta Jagić piše dopadljivo i uvlači vas u svoj svijet u kojem ubrzo i vi postanete jedan od noćnih šetača, otvorite oči i iskusite njezine skrivene čari.

Tea

5. Krvnikov prijelaz; John Williams

Odustavši od studija književnosti, Will odlazi na Divlji Zapad. Kao u svakome svom romanu Williams briljantnim stilom i strukturom nadilazi žanrovska ograničenja. Krvnikov prijelaz roman je o surovosti prirode i onoj goroj, ljudskoj. Roman o snovima i odrastanju koji će vas zaokupiti svojom životnošću.

Toma 

Kupi knjigu!

 

Volite razgovarati o knjigama? I mi isto! A ako ćete rado podijeliti svoje dojmove i čuti tuđe čak i ako vam se knjiga nije svidjela, još bolje! Čekamo Vas puni entuzijazma u Knjižari Fraktura, kneza Mislava 17.

Dođite nam!