Kratko iz knjižare

1. Vjernost; Marco Missiroli

Missiroli će vas svojim briljantnim opisima Milana uvući u priču o tome može li čovjek ostati vjeran sebi bez da postane nevjeran bližnjima. Ovo je roman s čijim ćete se likovima vrlo lako poistovijetiti te pronaći neke možda duboko potisnute dijelove sebe. Pravi page-turner u punom smislu riječi.

Helena

Kupi knjigu

2. Bejrutsko društvo paklenog plemena, Rawi Hage 

U žarištu libanonskog građanskog rata, Rawi Hage piše o mladiću Pavlovu, Antigoni Beiruta. On je grobarev sin, antiheroj koji juri smrtomobilom između krvavih ratišta i tajnih odaja Društva paklenog plemena, između erosa i thanatosa. Živi srljajući u smrt jer u takvim okolnostima jedino je normalno biti lud.

Toma

Kupi knjigu

3. 533 dana, Cees Nooteboom

Knjiga o svim pitanjima za koje inače nemamo vremena. Stilski besprijekorna, pronicljiva i duboka. Nezaboravno iskustvo promišljanja o podsvijesti, usporavanju, mudrosti. Nooteboom će vas naučiti da se obilje životne radosti te tajni vidljivog i nevidljivog svijeta može otkriti promatrajući jedan kaktus. Proza koja svojom toplom lucidnošću ima sposobnost zagrliti sve nemire u vama.

Kristina

Kupi knjigu

4. Tatina klauzula; Jonas Hassen Khemiri

Vrckavim stilom, izmještajući gledišta obiteljskih odnosa, Khemirijevi isprva svakidašnji likovi (sin koji je tata, tata koji je djed, kći koja je sestra,...) iz situacije u situaciju postaju osobno i međusobno sve zamršeniji. Precizna slika jedne obitelji i današnje Švedske.

Toma

Kupi knjigu

5. Maratonac; Nebojša Lujanović

Priča o ustrajnosti i neodustajanju, o najvažnijoj i najvećoj čovjekovoj borbi, borbi sa samim sobom, u kojoj svaki pa i najmanji trud postaje velika pobjeda. Lujanović je istovremeno drzak i nemilosrdan prema samome sebi, a čitatelja poziva da u svemu što radi, ide do kraja. U trčanju, ali i u pisanju i u životu. Intimna ispovijest bez (auto)cenzure. 

Tea

Kupi knjigu

 

Ako želite uživo porazgovarati o ovim (ili nekim drugim) knjigama, posjetite nas u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17, Zagreb).

Čekamo vas!