Kratko iz knjižare

Sedam praznih kuća; Samanta Schweblin

Schweblin zavodi umijećem provociranja (i evociranja) zlih slutnji, predrasuda i sjećanja na mračne zakutke naših domova. Priče su bolne i intimne, no postupno se otkrivaju u svojoj širini i sveprisutnosti. U mnoge od njih uđete kao gosti, a izađete kao domaćini.

Kristina

Kupi Sedam praznih kuća!

Nesreća bez želja; Peter Handke

Handke se bavi majčinim samoubojstvom bez imalo patetike i samosažalijevanja. Iskrenom namjerom da ju razumije ispisuje istinitu njezinu priču, pokušavajući prodrijeti u način razmišljanja, društvene prilike, ljude i događaje koji su ju obilježili. Handkeova najosobnija knjiga do sada. 

Tea

Kupi Nesreću bez želja!

Porijeklo; Saša Stanišić

Melankolično, duhovito, toplo. Porijeklo je priča o Višegradu kakav je bio, a kakvim ga je rat učinio, izbjeglištvu, sjećanju, obitelji, djetinjstvu i odrastanju. Stanišić je transkulturalan u promišljanju o ovim važnim temama te tjera na propitivanje vlastitog identiteta. Stilski besprijekorno!

Helena

Kupi Porijeklo!

Kvar na rubu galaksije; Etgar Keret

Dopadljivim stilom i bezgraničnom maštovitošću Keret vješto manevrira između obiteljskih odnosa, politike, sladoleda nakon vrtića i religije. U ovim nekonvencionalnim kratkim pričama, stisnuti su i smijeh i suze, a možda i otkriće da se rub galaksije skriva iza klupe u parku.

Toma

Kupi Kvar na rubu galaksije!

Ovo vrijeme sada, Semezdin Mehmedinović

Priča ispričana kao fragmenti sjećanja o autorovu životu, svakodnevnim impresijama, umjetnosti, ratu i životu i egzilu. Mehmedinović ima sposobnost stvoriti čar trenutka i osjećaj da ste u nježnom i toplom zagrljaju riječi, a svojom jednostavnošću s lakoćom upija svakog čitatelja u svoj tekst. 

Tea 

Kupi Ovo vrijeme sada!