Kratko iz knjižare

Normalni ljudi; Sally Rooney

Ljubavna priča ispričana suvremenim stilom i jezikom u maniri klasika svjetske književnosti. Rooney prodire duboko u svoje likove milenijalce te kroz njih propituje važne teme kao što su klasne razlike, mentalno zdravlje, nasilje u obitelji i zamršenost međuljudskih odnosa u svijetu oko nas. Moderno, snažno i besprijekorno.

Helena

Gušterov rep; Korana Serdarević

Pronicljive i duhovite, ove priče ostaju s vama dugo nakon čitanja. Govore o traumama koje, iako možda i davno proživljene, tinjaju u nama i oblikuju nas. Sve ono što je naizgled obično pretvara se u čudesno nakon prodiranja u skrivene misli, želje i slutnje tajanstvenih likova.

Kristina

Pristanište; Darko Šeparović

Šeparovićev nas roman, poetski zamaman i snažan, uvodi u nutarnji svijet glavnog junaka koji se, neobičnom gradnjom broda unutar kuće, pokušava spasiti od brodoloma života. Svojim stilom Šeparović postiže da svakog čitatelja uroni u tekst. Duboko i lijepo.

Tea

Tatin sin; Dino Pešut

Dino će vas svojim spretno doziranim cinizmom, koji do kraja romana prerasta u topli humor, do suza nasmijati, a širokim spektrom emocija duboko ganuti. Iako se radi o generacijskom romanu, svatko će se pronaći u njemu (ili barem dio sebe). Jedan od najboljih pisaca mlađe generacije!

Helena

Čovječuljak; Aleksandar Prokopiev

Odrasli pripovijedaju bajke djeci… A tko ih pripovijeda odraslima? Prokopiev! Pronađite nove i prisjetite se već znanih maštovitih svjetova u osamnaest tekstova koji pršte znatiželjom, začudnosti i zaigranošću – i koji će vas zasigurno oduševiti i nasmijati!

Toma