Književnost i demokracija u vrijeme nakon COVID-a 19

čevtrtak, 9. 9., 21 sat, Hrvatski glazbeni zavod
Gosti: Svetlana Aleksijevič, Slavenka Drakulić 
moderira Hrvoje Klasić

U vrijeme svjetske pandemije sve nam govori da vlasti na ovaj ili onaj način jače upravljaju našim životima, da se suspendiraju demokratska prava i da autoritativni vođe, posebno u zemljama nekadašnjega istočnoga bloka, pokušavaju na ovaj ili onaj način učvrstiti svoju vlast. Koja je uloga intelektualaca i pisaca u sprečavanju takvih tendencija, može li njihova riječ išta značiti i je li ikada imala snagu. Koliku i kakvu ulogu u svemu s druge strane igraju algoritmi velikih svjetskim IT tvrtki, jesu li oni glas demokracije ili tek njezin privid? Koliko se i na koji način manipulira ženskim pravima i je li pandemija ubrzala neke procese te možemo li neke od njih preokrenuti? Mnogobrojna pitanja postavljaju se pred svakoga pojedinca, odgovora je isto bezbroj. Diskusija vrhunskih intelektualki Svetlane Aleksijevič, i Slavenke Drakulić koju će voditi Hrvoje Klasić – zasigurno će nam pomoći da bolje razumijemo i shvatimo neke od procesa koji se odigravaju pred našim očima i na ekranima naših računala. 

INFORMACIJE:

Za ulazak na programe obavezna je COVID potvrda, potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).

Ulaznica vrijedi kao vaučer u vrijednosti 20 kn za jednokratnu kupovinu u festivalskoj knjižari za vrijeme Festivala (Hrvatski glazbeni zavod) i u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17) do 30.9.2021.