"Književni prevoditelj u vašem gradu” - Xenia Detoni

U okviru programa "Književni prevoditelj u vašem gradu" u Knjižari Fraktura s prevoditeljicom Xenijom Detoni razgovarat će Lea Kovács.
Razgovor možete pratiti i uživo na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura.

"Književni prevoditelj u vašem gradu” program je Društva hrvatskih književnih prevodilaca koji nam želi približiti autore književnih prijevoda, ljude koji nam kao suautori donose užitak u čitanju tekstova izvorno napisanih na stranim jezicima.

S prevoditeljicom Xénijom Detoni Lea Kovács razgovarat će o književnom i inom prevođenju, o dvojezičnosti, jeziku i identitetu, o ulozi i radu prevoditelja te o značajnim momentima u bogatoj i šarolikoj karijeri. S posebnim osvrtom na najistaknutija djela njezina iznimnog opusa te kroz čitanje odabranih ulomaka pokušat ćemo pobliže upoznati našu višestruko nagrađivanu prevoditeljicu, točnije: čovjeka koji se krije iza nezaobilaznog imena kad je riječ o mađarskoj književnosti u hrvatskoj kulturi danas.

Program "Književni prevoditelj u vašem gradu" održat će se uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen.