Knjige Frakture i Bodonija u polufinalu za Nagradu Fric!

Proglašeni su polufinalisti književne nagrade Fric, a ponosni smo što su među njima i četiri autorice/autora nakladničkih kuća Fraktura i Bodoni!

Riječ je o sljedećim naslovima: Zemlja bez sutona Marije Andrijašević (Fraktura, 2021.), U kasno ljeto Magdalene Blažević (Fraktura, 2022.), O životu radnice krajem dvadesetog stoljeća Gorana Ferčeca (Fraktura, 2021.) i Trojica za Kartal Miljenka Jergovića (Bodoni, 2022.).

Žiri u sastavu Jagna Pogačnik, Igor Vikić, Tomislav Brlek, Čedo Prodanović, Dubravka Vrgoč, Hrvoje Klasić i Dragomira Majhen odabrao je još devet polufinalistica i polufinalista (Ogledalo za krletku Amira AlagićaYesterday Namika Kabila, Niotkud s ljubavlju Đorđa MatićaOno o čemu se ne može govoriti Elvedina Nezirovića, Sine, idemo kući Ivice PrtenjačeNe plači, dušo Borivoja Radakovića, Iza šutnje su planine Adnana RepešeIzvještaj o generaciji Dalibora Šimprage i Stjenice Martine Vidaić), a finalisti će biti poznati zadnjeg dana festivala Sa(n)jam knjige u Istri.

Podsjetimo, književnu nagradu Fric organizira tjednik Express, a sponzorira Barcaffe, koji financira nagradu iznosom od 75.000 kuna.

Čestitamo svim polufinalisticama i polufinalistima!