Kabinet čuda - preporuka knjiga u 2022!

Književna radionica Kabinet čuda zamišljena je kao čitateljski klub – odvija se jednom mjesečno u organizaciji udruge Blaberon u podrumu Knjižare Fraktura. Kabinet čuda je osmislila Marija Ott Franolić s ciljem da postane mjesto na kojem se čita dobra literatura i stavlja čitatelje u fokus. Tu se ozbiljna književna djela koriste kao polazište za rasprave, prvenstveno o umjetničkim karakteristikama književnosti, ali i o njezinoj društvenoj ulozi i političkom potencijalu koji se ostvaruje kroz aktivno, kritičko čitanje i živu raspravu.

Evo što o Kabinetu kaže voditeljica Marija Ott Franolić:

Život se odvija kao rasuti teret a književnost nam pomaže da ga sakupimo, da u njemu nađemo smisao. I pandemija nam je neočekivano promijenila životne okolnosti, već mjesecima pokušavamo redefinirati „normalno“. Čitanje je ustvari dijalog s piscem ili spisateljicom - zato nas tekst može potaknuti na razmišljanje i utješiti spoznajom da su neki već proživjeli naše dileme i preživjeli, da ne moramo stalno počinjati ispočetka.  

I u 2022. na Kabinetu čuda raspravljalo se o nekim od najboljih naslova domaće i svjetske književnosti - a njihove preporuke pronađite na linku!

Književnu radionicu Kabinet čuda u Godini čitanja podupire Grad Zagreb.