Jedanaest sjajnih naslova ponovno na policama knjižara!

Knjige koje ste čitali i voljeli, a u međuvremenu su nestale s polica knjižara, ponovno su objavljene i spremne da ih uzmete u ruke! Neki od naslova razgrabljeni su niti pola godine od objavljivanja, dok su drugi u međuvremenu postali suvremeni klasici i doživjeli višestruka izdanja.

Obožavani romaneskni debi splitske autorice Tisje Kljaković Braić U malu je uša đava – koji Split osamdesetih godina portretira nalik na Miljenka Smoju i Federica Fellinija – opet je dostupan s jednom od najljepših Tisjinih naslovnica! Avanture neobične obitelji u čijem je središtu protagonistica, vragolasta i darovita djevojčica, izmamit će vam širok osmijeh na lice i natjerati vas da se prisjetite čarobnih dana djetinjstva.

"U malu je uša đava", naslovnica; izvor: Fraktura

Otprilike pola godine od objavljivanja, knjiga Rat je i ništa se ne događa Semezdina Mehmedinovića doživjela je drugo izdanje u nakladničkoj kući Bodoni, stekavši naklonost kritike i publike. Aktualni naslov bosanskohercegovačkog autora bezvremenska je priča o limbu rata, identiteta i odlaska koji uvijek teži postati povratak kući.

"Rat je i ništa se ne događa", naslovnica; izvor: Bodoni

Naslov koji je obilježio 2022. svakako je i Anomalija Hervéa Le Telliera – milijunski bestseler i dobitnik prestižne Prix Goncourt. Originalna priča o dva identična aviona koji u razdoblju od tri mjeseca slijeću u zračnu luku JFK - u prijevodu Ursule Burger - zaludila je književnu publiku, a novo izdanje, sasvim sigurno, lako će pronaći put do novih čitatelja.

"Anomalija", naslovnica; izvor: Fraktura

Kultni riječki autor Zoran Žmirić objavio je u travnju roman Hotel Wartburg – koji je vrlo brzo rasprodan i prepoznat kao jedan od najvažnijih naslova godine. Uz lajtmotiv automobila marke Wartburg, ovaj roman povest će vas dojmljivom cestom obiteljskih uspomena, trauma i oprosta.

"Hotel Wartburg", naslovnica; izvor: Fraktura

Ako je moguće iznova napisati knjigu, Miljenko Jergović učinio je to sjajnim naslovom Trojica za Kartal: Sarajevski Marlboro remastered, čije reizdanje donosi nakladnička kuća Bodoni. Ovogodišnji dobitnik Književne nagrade Fric za najbolju fikcijsku prozu još jednom je, sada iz perspektive drugog i drukčijeg pripovjedača, odao počast Sarajevu i sudbinama koje su ga izgradile i oplemenile.

"Trojica za Kartal", naslovnica; izvor: Bodoni

Naslov Pozdrav iz Staljingrada priznatog liječnika i ljubitelja umjetnosti Romana Pavića malo je literarno čudo, rasprodan vrlo brzo nakon objavljivanja. Reizdanje ovog važnog povijesnog romana – koji je ujedno roman o ljubavi i umjetnosti – najavljuje autorov novi, iščekivani naslov Kamikaze.

"Pozdrav iz Staljingrada", naslovnica; izvor: Fraktura

Švedski spisateljski tandem Lars Kepler odavno je ušao u legendu, a domaća publika uskoro će upoznati njihov novi hit-naslov Pauk, u prijevodu Ivane Ramljak. Slatko iščekivanje skratit će reizdanje prvoklasnog krimića Dvostruki čovjek, koji je prevela Lana Momirski – imate li ga već na svojim policama?

"Dvostruki čovjek", naslovnica; izvor: Fraktura

Pandemija koronavirusa, nakon našega, brzo je ušetala u svijet književnosti. Jedan od najvažnijih pandemijskih dnevnika – Stolarevu kći Marine Vujčić – pronađite u novom izdanju, sa životnim mudrostima koje se upisuju u vječnost.

"Stolareva kći", naslovnica; izvor: Fraktura

Još jedna sjajna knjiga – biografija Budimir Lončar – od Preka do vrha svijeta Tvrtka Jakovine, doživjela je čak treće izdanje. Fascinantan portret jedne od ključnih figura 20. stoljeća, njegovih suvremenika, ali i važnog dijela povijesti!

"Budimir Lončar: od Preka do vrha svijeta", naslovnica; izvor: Fraktura

Novi roman španjolske autorice Vanesse Montfort Žena bez imena, u prijevodu Tamare Horvat Kanjere, već je osvojio domaću publiku, a ovih dana ponovno je objavljen njezin prvi hit-naslov Žene koje kupuju cvijeće, koji je prevela Silvana Roglić. Uzbudljiva priča o pet posve različitih junakinja i njihovoj potrazi za srećom čeka da je otkrijete!

"Žene koje kupuju cvijeće", naslovnica; izvor: Fraktura

Napokon, novo izdanje doživjela je i kultna knjiga sociologa i predavača Brune Šimleše Škola života! Prodana u više od 20.000 primjeraka, prvi put u izdanju nakladničke kuće Fraktura, Škola života bit će vaš najbolji vodič za osobni rast i razvoj!

"Škola života", naslovnica; izvor: Fraktura

Otkrijte jedanaest sjajnih naslova ili se opet zaljubite u njih – u svim knjižarama te u Frakturinoj web-knjižari uz poseban popust od 10% do 17. veljače ove godine!