Ivan Lovrenović i Tomislav Brlek dobitnici Povelje "Radomir Konstantinović"

Ivan Lovrenović za knjigu Putovi su, snovi li su i Tomislav Brlek za Tvrdi tekst: Uvid i nevid moderne hrvatske književnosti (obje u izdanju Frakture) dobitnici su Povelja "Radomir Konstantinović" za 2019. i 2020. godinu.

Povelju su utemeljili Izvršni odbor manifestacije Dani Radomira Konstantinovića i Gradska biblioteka Subotica, a dodjeljivat će se bijenalno, jednom ili najviše dvojici autora najvrednijih književnih i filozofskih ostvarenja, koja su u estetsko-književnom i filozofsko-humanističkom smislu na tragu poetike Radomira Konstantinovića.

U povodu desete godišnjice smrti Radomira Konstantinovića odbor u sastavu prof. dr. Vladimir Gvozden, dr. Ivan Milenković i prof. dr. Gojko Tešić (predsjednik odbora) donio je odluku da za 2019. i 2020. dodijeli deset povelja, a uz Ivana Lovrenovića s Putovi su, snovi li su i Tomislava Brleka s Tvrdim tekstom dobitnici su: Filip David za knjigu Jesmo li čudovišta (Službeni glasnik, Beograd, 2019.), Dragan Prole za Jednakost nejednakog. Fenomenologija i rane avangarde (Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića, Novi Sad, 2019.), Vlaho Bogišić za Nedovršeni Bogišićev Ustav i druga međuplemenska razmatranja (Službeni glasnik, Beograd, 2020.), Bora Ćosić za Dnevnik 2013-2020. (Lom, Beograd, 2020.), Ješa Denegri za Jedna moguća istorija umetnosti XX veka (Službeni glasnik, Beograd, 2020.), Božo Koprivica za Vježbanka Danilo Kiš (Karioke, Beograd, 2020.), Ottó Tolnai za Skandal: izbor pesama 2001-2017. (KOV, Vršac, 2020.) i Slavoj Žižek za Kao lopov u noći. Kako misliti kapital (Akademska knjiga, Novi Sad, 2020.).