Ivan Lovrenović dobitnik Nagrade Ksaver Šandor Gjalski!

Ovogodišnji je dobitnik Nagrade Ksaver Šandor Gjalski  Frakturin autor Ivan Lovrenović!

Autor tridesetak knjiga – ritmizirane proze, romana, kulturno-povijesnih studija, eseja i kronika te književnih antologija – Nagradu Gjalski osvojio je za roman U sjeni fantoma, objavljen u izdanju nakladničke kuće Bodoni, a član žirija, književnik i prošlogodišnji dobitnik Ludwig Bauer istaknuo je da je riječ o "odličnom romanu koji se bavi dijelom povijesti 20. stoljeća, viđenom iz osobnog rakursa pisca.

U romanu se govori o složenosti i nepouzdanosti povijesti, apsurdima povijesti koji dovode do toga da neprekidno običan čovjek bude žrtva te povijesti", naveo je Bauer.

Prosudbeno povjerenstvo činili su Ivica Matičević, književnik, DHK Zagreb, Antun Pavešković, književnik, DHK Zagreb, Ludwig Bauer, književnik i prošlogodišnji dobitnik Nagrade Gjalski, Ingrid Lončar, prof., Dani Gjalskog Zabok i Sofija Keča, prof., Dani Gjalskog Zabok.

Ivan Lovrenović objavio je, između ostaloga, naslove Putovi su, snovi li su, Ulazeći u Varcar i Nestali u stoljeću, koje možete pronaći na Frakturinim policama.

Dodjela književne nagrade Gjalski održat će se u subotu 28. listopada u 18 sati u Osnovnoj školi K. Š. Gjalski.

U užem krugu za ovogodišnju nagradu "Gjalski" našli su se i Marko Gregur (Šalaporte), Jurica Pavičić (Mater dolorosa), Robert Perišić (Brod za Issu), Sibila Petlevski (Točka poraza), Ivica Prtenjača (Kino Sloga) te Marina Šur Puhlovski (Virus, potres, brak)

Čestitke dobitniku te finalisticama i finalistima Nagrade!