Frakturina top-ljestvica: najpopularniji krimići i trileri!

Frakturina top-ljestvica, naslovnice (izvor: Fraktura)

Ništa tako ne tjera krv da kola tijelom, ne napreže moždane vijuge kao dobar triler i kriminalistički roman. Bez obzira je li riječ o klasičnim whodunnit zapletima ili žanrovskim pričama s pomakom, kada su dobri, trileri i krimići - su najbolji! Baš zato, izdvojili smo najpopularnije naslove u prosincu.

Uživaj u Frakturinoj top-ljestvici!

"Djevojka u orlovim kandžama", naslovnica (izvor: Fraktura)

Serijal Millennium ovoga puta precizno prikazuje suvremeni svijet u njegovu najgorem izdanju: pohlepa za novcem ne mari za budućnost i okoliš, a ljudi su samo igračke i sredstva.
Lisbeth Salander u Djevojci u orlovim kandžama Karin Smirnoff suočava se s novim genijalnim i opakim neprijateljima. Započela je utrka s vremenom. Hoće li ona, Mikael i Lasta uspjeti razotkriti veliku zavjeru i spasiti voljene i cijelu pokrajinu?

Prijevod: Lana Momirski

"Crvena kraljica", naslovnica (izvor: Fraktura)

Crvena kraljica, visokonaponski triler Juana Gómez-Jurada, bestseler je koji je zaslužio svakoga od nekoliko milijuna svojih oduševljenih čitatelja.

Kad u strogo čuvanoj vili bez ijedne kapi krvi bude pronađeno tijelo sina predsjednika najveće europske banke, a nedugo potom oteta kći jednog od najbogatijih svjetskih poduzetnika, obje obitelji primit će telefonski poziv i izazov čovjeka koji se predstavlja kao Ezequiel. Sablasno ritualno ubojstvo, čini se, tek je početak još zlokobnije igre, a jedina osoba koja je u stanju prepoznati njezina pravila i razotkriti tajnu zbog koje će svemoćni roditelji žrtvovati vlastitu djecu... jedna je i jedinstvena Antonia Scott. Nikada niste upoznali nikoga poput nje.

Prijevod: Ivana Jandras-Szekeres

"Akvitanija", naslovnica (izvor: Fraktura)

Zadivljujuću priču o životu Eleonore Akvitanske, jedne od najfascinantnijih žena svojega vremena, Eva García Sáenz de Urturi utkala je u povijesni triler koji nas maestralno uvodi u stoljeće ispunjeno ratovima, incestom i spletkama. U Akvitaniji, senzacionalnom povratku autorice Trilogije bijeloga grada, legende i povijest, sveci i čudovišta, ljubav i mržnja hodaju ruku pod ruku – veličanstveni i strašni – u povorci sačinjenoj od najistaknutijih protagonista europskog srednjovjekovlja. 

Prijevod: Silvana Roglić

"Pauk", naslovnica (izvor: Fraktura)

Deveti nastavak svjetskog bestseler-serijala o policijskom inspektoru Jooni Linni, Pauk, šokantan je i uzbudljiv na način kako to samo Lars Kepler može postići. Njegov serijski ubojica plete đavolski zamršenu mrežu mameći Joonu sve bliže zamci iz koje možda neće moći pobjeći. Ovo spuštanje u jezivi svijet PAUKA vrtoglavi je triler o zlu koje i kad nestane, nije potpuno nestalo.

Prijevod: Ivana Ramljak

"Istina o slučaju Harry Quebert", naslovnica (izvor: Fraktura)

Već dugo nije bilo knjige koja je u tolikoj mjeri ujedinila ljubitelje vrhunskog trilera i vrhunske književnosti. Možda i zato što Istina o Slučaju Harry Quebert Joëla Dickera nije samo roman o ubojstvu – ona je i knjiga o cijeni slave i zavodljivosti uspjeha, roman koji razotkriva kako funkcioniraju suvremeni mediji, djelo koje proniče u tajnu ljubavi u svim njezinim oblicima. I uza sve to: priča o tome što znači biti istinski veliki pisac.

Prijevod: Željka Somun