Dvostruki portret: Judith Schalansky i Ivan Lovrenović

srijeda, 8. 9., 18 sati, Knjižara Fraktura
moderira Anne-Kathrin Godec 
live na fsk.hr, 24sata.hr, express.24sata.hr

Jedan od važnih zadataka književnosti je zabilježiti svijet koji nas okružuje. Tumačiti, kontekstualizirati i sačuvati viđeno. Što je, doduše, kada je nešto već izgubljeno? Ili kada je vidljivo samo u tragovima realnosti? Ili kada se treba krenuti u fizičko putovanje kako bismo ponovno oživljavali ono izgubljeno ili zaboravljeno?

Judith Schalansky njemačka je spisateljica i ilustratorica, a poznata je i po svom angažmanu oko žanra "Nature Writing". Ivan Lovrenović jedan je od najvažnijih kroničara ove regije, pisac, esejist – i putopisac. U razgovoru će predstaviti svoje umjetničke solucije očuvanja izgubljenog. Govorit će se o pravim i virtualnim putovanjima i o tome što se svijetu pisanjem može vratiti. Jer ono što smo zaboravili ili što više ne znamo imenovati, to zapravo više i ne postoji. Ili?

---

Tribina će se održati u Knjižari Fraktura uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen na 20 ljudi u Knjižari i 15 na terasi ispred nje, stoga vas molimo da se što prije prijavite na [email protected]. Za ulazak na programe obavezna je COVID potvrda, ili potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva, ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata), ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).