Dvostruki portret: Danilo Lučić i Jasmin B. Frelih

ponedjeljak, 6. 9., 18 sati, Knjižara Fraktura
moderira Jagna Pogačnik
live na fsk.hr, 24sata.hr, express.24sata.hr

Kao pjesnik bio je priznat i nagrađivan (Brankova nagrada 2013.), njegova je poezija oduševljavala i iznenađivala domišljatošću i snagom, a tranziciju ili tek izlet na teritorij proze Danilo Lučić izveo je toliko elegantno kao da prozu piše oduvijek. Priče iz zbirke Sazrevanje modrica autentične su i moćne, u njima vješto stvara uvjerljive, žive svjetove.
Jasmin B. Frelih nova je snaga slovenske književnosti. Ovaj dobitnik Nagrade Europske unije za književnost objavljuje romane, kratke priče i eseje. Njegov prvi roman Na pola svojom je antiutopijskom pričom pridobio publiku i kritiku, a zbirka priča Ideoluzije (Tiny Ideologies) osvaja začudnošću i odmjerenom angažiranošću.
S ovom dvojicom važnih glasova regionalne književnosti razgovara književna kritičarka i prevoditeljica Jagna Pogačnik.

---

Tribina će se održati u Knjižari Fraktura uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen na 20 ljudi u Knjižari i 15 na terasi ispred nje, stoga vas molimo da se što prije prijavite na [email protected]. Za ulazak na programe obavezna je COVID potvrda, ili potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva, ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata), ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).