Bodonijeva top-ljestvica: najpopularnije slikovnice!

Svijet slikovnica oduševljava bez obzira na dob - posebno onaj nakladničke kuće Bodoni. U njemu ćeš otkriti avanture nezaboravne djevojčice Nastje i družiti se s preslatkim mišićima Samom i Julijom. Sa svojim najmlađima upoznat ćeš uzbudljivi životinjski svijet, ali i saznati zašto se jedan cirkuski slon ne oslobodi klina za koji je vezan.

Uživaj u Bodonijevoj top-ljestvici!

"Pita moja mama imate li jedno jaje", naslovnica (izvor: Bodoni)

U nezaboravnoj hit-slikovnici Tisje Kljaković Braić splitsko susjedstvo oživljava na najzabavniji mogući način! Mala Nastja, znatiželjna poput svih djevojčica, neprestano upada u razne avanture! S Nastjom upoznajemo najboljeg solinskog policajca Milu Gnua, pjevača Jolu Čaglja, koji se upravo doselio u zgradu, koku Anđelu, koju je tako stislo da više nije mogla nesti jaja, ljenivca Božidara Božu Linčinu i mnoge druge osebujne životinjske likove. Smijeh je zaista najbolji lijek, a Pita moja mama imate li jedno jaje urnebesna je slikovnica koja će nasmijati do suza cijelu obitelj!

"Sam i Julija", naslovnica (izvor: Bodoni)

Otkrijte tko su Sam i Julija, čije su avanture osvojile svijet! Hit-slikovnica Sam i Julija Karine Schaapman iz serije Kuća mišić prava je atrakcija u svijetu slikovnica, oaza nježnosti i nadahnuća za svako dijete, ali i najljepši poklon za odrasle, knjiga fotografija koju ćete ponosno istaknuti na svom stoliću.

Sam i Julija žive u Kući mišić. Julija živi sama s mamom u sobičku na šestom katu, u stražnjem dijelu kuće. Julija je jako znatiželjna i prilično uporna. Ne voli se dosađivati i čim ne zna što bi sa sobom, izlazi van. Odlazi u potragu za pustolovinom sa svojim prijateljem Samom. Sam i Julija zapravo se prilično razlikuju, ali oni su najbolji prijatelji i dijele sve.

Prijevod: Josipa Dvoraček Užarević

"Zašto", naslovnica (izvor: Bodoni)

Zašto su polarni medvjedi bijeli? Zašto majmuni imaju rep, a žirafe dugačak vrat? Zašto tigrovi riču, a kameleoni mijenjaju boju? Ludo zabavna i smiješna knjiga Lile Prap Zašto? dat će nam odgovore na sva ta pitanja! Saznat ćete sve što dosad niste znali o životinjama i pritom se glasno nasmijati na mnoge odgovore. Ova edukativna slikovnica prevedena na gotovo 40 jezika zabava je za cijelu obitelj!

Prijevod: Anita Peti-Stantić

"Čije su to šare", naslovnica (izvor: Bodoni)

U slikovnici Čije su to šare? Svjetlana Junakovića djeca mogu vježbati boje i pokušati nacrtati različite šare – linije, mrlje, točke, ili osvijestiti razliku između vodoravnog i okomitog. Idealna je i za brojenje – može se brojiti koliko bubamara ima točkica, a potom razlikovati i koja životinja ima dlaku, koja perje, a koja oklop. Odmah na početku nalazi se element začudnosti koji pruža mnoge teme za razgovor – može li kornjača biti žuta s tamnim točkama, a ako ne, na koju ih životinju ta šara podsjeća?

"Okovani slon", naslovnica (izvor: Bodoni)

Zašto se cirkuski slon ne oslobodi klina za koji je vezan? U svojoj prvoj slikovnici, koju je ilustrirao nagrađivani argentinski ilustrator Gusti, omiljeni pisac Jorge Bucay suptilno traži odgovor na to pitanje.
Okovani slon bajka je koja djeci, ali i odraslima, ulijeva hrabrost da nikada ne prestanu pokušavati i nikada ne odustanu.

Prijevod: Silvana Roglić