Bliži se Animafest Zagreb - ne propusti film temeljen na Tisjinoj knjizi "U malu je uša đava"!

Izvor: Animafest.hr

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb održat će se 3. - 8. lipnja 2024. u Kinu SC, Kinu Kinoteka, u Muzeju suvremene umjetnost i na drugim gradskim lokacijama. Raskošan filmski program čini gotovo 350 djela, na festivalu gostuje 350 stranih autora, a tema je humor u animiranom filmu.

Na ovogodišnjem Animafestu pogledaj film Žarko, razmazit ćeš dite koji su režirali kipar Milivoj Popović i slikar Veljko Popović, a scenarij napisali Veljko Popović i slikarica, karikaturistica i spisateljica Tisja Kljaković Braić na temelju hit-naslova autorice U malu je uša đava.

Film možeš pogledati u ponedjeljak 3. 6. u Kinu SC u 20 sati, u četvrtak 6. 6. u kinu Kinoteka u 18 sati te u subotu 8. 6. u Kinu SC u 13 sati.

Iz sinopsisa:

U filmu se nižu uspomene na jedno djetinjstvo u Splitu osamdesetih godina. Priče su to koje se prepričavaju nakon nedjeljnog ručka kad su svi dobre volje, priče pune emocija koje lako prepoznajemo. No, iznad svega, film je dirljiva posveta ljubavi jednog djeda i bake koji su davali sve od sebe da njihova unučica ne skida osmijeh s lica.

Milivoj Popović (1979) diplomirao je 2014. godine kiparstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Suosnivač je studija za animaciju Prime Render Studio. Od 2012. godine izlagao je na brojnim izložbama u Hrvatskoj i svijetu. Njegovi su radovi objavljivani u mnogim publikacijama za digitalnu umjetnost, a filmovi prikazani i nagrađeni na brojnim svjetskim festivalima.

Veljko Popović (1979) diplomirao je 2003. godine na Slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Suosnivač je studija za animaciju Prime Render Studio. Od 2012. godine stalno je zaposlen na Umjetničkoj akademiji u Splitu gdje predaje animaciju. Njegovi filmovi prikazani su i nagrađeni na brojnim svjetskim festivalima. Bio je član žirija na mnogim filmskim festivalima.

Posjeti Animafest Zagreb!

Izvor: Animafest.hr