BestBook & Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca: "Pod oba sunca" Ognjena Spahića

Književni magazin BestBook i nakladnička kuća Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca prema izboru BestBooka, a iz mjeseca u mjesec o njima razgovaraju autori, urednici, prevoditelji, književni kritičari, nakladnici...
Knjiga mjeseca veljače je roman Pod oba sunca, crnogorskog pisca Ognjena Spahića.
petak 5. veljače 2021. u 20 sati s Ognjenom Spahićem razgovarat će Jagna Pogačnik, a razgovor ćete moći pratiti uživo samo online, na YouTube-kanalu Fraktura Najbolja Literatura, na FB profilu Fraktura – najbolja literatura te na FB stranicama magazina BestBookExpress i 24sata.

Na osamljenom svjetioniku nekadašnji kapetan prve klase Branimir Bato Lončar i njegova žena Danica žive jednoličnu svakodnevicu koju katkad uznemire zalutali turist ili barka u opasnosti. Bato je postao svjetioničarem jer se nije želio pridružiti agresiji na Dubrovačko primorje. Danica u nametnutoj osami oplakuje svoju neplodnost. Jednoga ljeta Nevena i Mitar, par u krizi srednjih godina, razapinju šator pred svjetionikom. Zajednička večera promijenit će sve u njihovim životima.
Pod oba Sunca, roman ispripovijedan kroz glasove četvero protagonista, priča je o krugu života koji iscrtavamo sami i pokušajima da iz tog kruga iskoračimo. Ognjen Spahić iznova pokazuje svu raskoš pripovjednoga talenta i zavidnu sposobnost da stvori moćne, pamtljive likove duboko obojene lokalnom poviješću. Pod oba Sunca roman je o ljudima u okovima vlastitih odluka kojih se nikako ne mogu osloboditi.