BestBook & Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca

Književni magazin BestBook i nakladnička kuća Fraktura svakog drugog petka u mjesecu u Knjižari Fraktura predstavit će knjigu mjeseca prema izboru BestBooka. O njima će razgovarati autori, urednici, prevoditelji, književni kritičari, nakladnici...

Listopadski izbor novi je roman Jurice Pavičića Prometejev sin (Profil, 2020.). U petak 9. listopada 2020. u 20 sati u Knjižari Fraktura o romanu će s autorom razgovarati glavni urednik 24sata Goran Gavranović, a razgovor ćete moći pratiti uživo na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura.

U romanu Prometejev sin Jurica Pavičić istražuje na koje sve načine prošlost određuje našu sadašnjost, što točno znači oprost i zaborav i jesu li oni u stvarnosti doista mogući.
Gorki Šain, nekadašnji policajac u svojim kasnim pedesetima, nekoliko dana pred Božić stiže na Škoj, otok na kojem je njegova obitelj dobro poznata, na kojem je proveo najljepše dane djetinjstva, upoznao prvu ljubav...
Ali Gorki ovaj put ne dolazi kako bi evocirao sretne dane. Dolazi poslom stručnjaka za imovinsko-pravne poslove, stručnjaka za istraživanje ljudske tuge i nevolje. Kao vrhunski profesionalac, on zna na koju kartu treba zaigrati kako bi ljudi prihvatili novac u zamjenu za djedovinu. No Gorkome Škoj nije bilo koje mjesto. U svemu tome prvo se mora suočiti s ljudima koje poznaje otkad je bio dijete, njihovim demonima, ali i sablastima iz vlastita života.

Književna tribina održat će se uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen.