BestBook & Fraktura predstavljaju: Knjiga mjeseca

Drugog petka u mjesecu u novootvorenoj knjižari Fraktura u Ulici kneza Mislava 17 u Zagrebu predstavit će najzapaženiju domaću ili stranu knjigu prema izboru magazina BestBook. Kritičari i urednici BestBooka izabrat će najbolje od najboljeg, a Fraktura će ustupiti svoju kuću književnosti, trenutno jedno od vibrantnijih i posjećenijih mjesta u gradu, kako bi ondje knjigu adekvatno i predstavili. Pred publikom, u okružju knjiga.

Jedan dan u mjesecu o knjizi će se razgovarati uživo, a u tim književnim tribinama sudjelovat će autori, urednici, prevoditelji, književni kritičari… Svi oni koji su ili sudjelovali u stvaranju te knjige ili su pisali o njoj.

Dodatna popularizacija domaće i strane književnosti samo je jedan od razloga za pokretanje ove tribine, kao i otvaranje dijaloga među čitateljima i zaljubljenicima u knjigu. Knjiga mjeseca prvenstveno je pokazatelj da se dobre knjige još pišu, izdaju, da za njih ima mjesta te da ih prepoznaju i struka i publika. Knjigu ćemo, dakako, uvijek prije predstaviti na početnim stranicama mjesečnika BestBook, kao i dosad, potom ćemo je predstaviti uživo pred publikom, a razgovor će na Facebooku moći uživo pratiti svi oni koji su bili spriječeni doći.

Prvi je susret zakazan za petak, 9. listopada u 20 sati. Sve detalje o događaju možete pronaći ovdje.