BestBook & Fraktura knjiga mjeseca: "Doktor Sleep" Stephena Kinga

Književni magazin BestBook i nakladnička kuća Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca prema izboru BestBooka, a iz mjeseca u mjesec o njima razgovaraju autori, urednici, prevoditelji, književni kritičari, nakladnici...

BestBookova knjiga mjeseca lipnja roman je Stephena Kinga Doktor Sleep, objavljen 2021. u hrvatskom prijevodu Ivana Otta u izdanju Lumena. U petak 4. lipnja 2021. u 20 sati u Knjižari Fraktura roman će predstaviti Velimir Grgić i Bojan Mušćet, a razgovor će moderirati Emirat Asipi

Predstavljanje BestBookove knjige mjeseca održat će se u Knjižari Fraktura uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen na 12, stoga vas molimo da se što prije prijavite na [email protected].
Razgovor ćete moći pratiti uživo na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura, na FB profilu Fraktura - najbolja literatura te na FB stranicama magazina BestBook, Express i 24sata.

Čekali smo ovaj nastavak desetljećima. Čekanje se isplatilo.
U hotelu Overlook njegov je dječački dar za isijavanje otvorio vrata pakla. Hotel je izgorio do temelja, no njegovi su gosti preživjeli. Gospođa Massey iz sobe 217 i dalje posjećuje Dannyja Torrencea.
Godine su prošle i Danny više nije dijete. Odrastajući pod teretom isijavanja, tragičnom ironijom sudbine otkriva da alkohol otupljuje isijavanje i osigurava mu koliko-toliko normalan život. Ono što je nekoć smatrao darom njegovo je prokletstvo od kojega bježi, baš kao što je njegov otac bježao od vlastita života. Povijest se ponavlja? Nažalost, da. Desetljećima besciljno luta i na prvi znak nevolje mijenja prebivalište. Tako dospije u naizgled idiličan gradić pod Stjenjakom i zaposli se u Domu Helen Rivington. U društvu mačka Azzieja pomaže štićenicima hospicija da se mirno presele u drugu dimenziju i odu na drugi svijet, pa Danny Torrance dobiva nadimak Doktor Sleep.